Άνοιξε ή ξάνθυνε το χρώμα των μαλλιών σου φυσικά, οικονομικά και πανεύκολα!



Αν το φυσικό σου χρώμα είναι μαύρο, καστανό ή καστανόξανθο και θέλεις να το ξανθύνεις λίγο ή πολύ, ξέχνα τις χημικές βαφές! Οι τρόποι της φύσης είναι πανεύκολοι και εξαιρετικά αποτελεσματικοί!







Χαμομήλι
Το ταπεινό χαμομηλάκι που θα βρεις ακόμη και στην πιο κοντινή βόλτα στην εξοχή, είναι ο απόλυτος σύμμαχός σου στο σταδιακό άνοιγμα των μαλλιών σου. 

Λούσου, σκούπισε τα πολλά νερά από τα μαλλιά σου και ρίξε τους ένα ποτήρι χαμομήλι. Φρόντισε να πάει παντού και άφησέ τα τουλάχιστον 15 λεπτά να το απορροφήσουν προτού τα στεγνώσεις ή φορμάρεις. Μην το ξεβγάλεις, έτσι;

Εάν θες πιο δυνατό χαμομήλι, στα φαρμακεία θα βρεις το λεγόμενο Γερμανικό Χαμομήλι. Τα ξανθαίνει πιο γρήγορα και είναι εξίσου φυσικό. ;)


Ξύδι
Απλά ανοίγεις το ντουλάπι σου και γεμίζεις ένα νεροπότηρο με το οποίο θα βρέχεις τα μαλλιά σου μία ώρα πριν λουστείς. Αν έχεις λευκό ξύδι ακόμη καλύτερα, ενώ εάν το αφήσεις περισσότερο θα κάνει καλύτερη δουλειά. 

Στη συνέχεια λούζεσαι και καλή επιτυχία!
Μετά από κάθε λούσιμο θα βλέπεις και πιο ανοιχτά τα μαλλιά σου!


Λεμόνι
Οκ, πολλά τα οξέα του, ενδέχεται να αφυδατώσει κάπως την τρίχα σου αλλά πρόκειται επίσης για φυσικότατη μέθοδο που δεν πρόκειται να σου καταστρέψει τα μαλλιά όπως σίγουρα θα έκαναν οι χημικές βαφές. 

Βάλε μπόλικο χυμό λεμονιού από 1-3 ώρες πριν από κάθε λούσιμο και ξέβγαλε καλά. Το αποτέλεσμα γίνεται εξαιρετικά γρήγορο εάν όταν βάλεις το λεμόνι καθίσεις στον ήλιο. 

Θα μπορούσες δηλαδή να το εφαρμόσεις κατά την ηλιοθεραπεία σου στην παραλία! Θυμήσου μάσκα ενυδατική μετά! ;)


Οξυζενέ (φαρμακείου, για τραύματα)
Εάν τα μαλλιά σου είναι δύσκολα και οι παραπάνω μέθοδοι αργούν ή δεν δείχνουν να τα ανοίγουν όσο γρήγορα χρειάζεσαι, ένας πιο δραστικός τρόπος αλλά όχι τόσο καταστροφικός όσο οι χημικές βαφές είναι το οξυζενέ για τραύματα που έχουμε στο φαρμακείο μας. 

Μούσκεψε καλά τα μαλλιά σου μισή ώρα πριν το λούσιμο για όσα λουσίματα χρειαστεί μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό ξανθό.


Πειραματίσου με όλα τα παραπάνω!
Εάν τα μαλλιά σου είναι πολύ σκούρα ή βιάζεσαι, ή έχεις χοντρή τρίχα, μπορείς να δοκιμάζεις εναλλάξ όλες τις παραπάνω μεθόδους ή και σε συνδυασμό! 

Για παράδειγμα, εάν θέλεις ενισχυμένο άνοιγμα, βάλε λεμόνι ή ξύδι πριν το λούσιμο και χαμομήλι μετά! 

Ή οξυζενέ για 2-3 λουσίματα μέχρι να πετύχεις το χρώμα που θέλεις και χαμομήλι για τη συντήρηση μετά!  ;)



Εάν βέβαια θέλεις να καλύψεις τις πρώτες άσπρες τρίχες,να γίνεις κοκκινομάλλα ή ακόμη και μελαχρινή, υπάρχουν εύκολες φυσικές βαφές για τα πάντα!



Καλή επιτυχία!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»