Σκούρυνε τα μαλλιά σου ή γίνε μελαχρινή με φυσικούς, οικονομικούς και πανεύκολους τρόπους!



Αν το φυσικό σου χρώμα είναι καστανό ανοιχτό, καστανόξανθο ή ξανθό και θέλεις να το σκουρύνεις ή να γίνεις μελαχρινή ξέχνα τις χημικές βαφές! 
 Οι τρόποι της φύσης είναι πανεύκολοι και εξαιρετικά αποτελεσματικοί!



Φασκόμηλο
Εάν δεν θέλεις δραστικές λύσεις ή έντονο μαύρο χρώμα αλλά λίγους μόνο τόνους πιο σκούρα μαλλιά από το φυσικό σου, τότε πάρε ίση ποσότητα φασκόμηλου με νερό και βράσε το για 1 ώρα. 

Μην το σουρώσεις για άλλες 3 ώρες και στη συνέχεια βάλε το μείγμα σε ένα ψεκαστήρι. Θα ψεκάζεις τα μαλλιά σου κάθε ημέρα χωρίς να τα ξεβγάζεις μέχρι να τα φέρεις στο χρώμα που επιθυμείς ενώ τις ημέρες που θα λούζεσαι, το ψέκασμα θα το κάνεις μετά το λούσιμο και αφού σκουπίσεις τα πολλά νερά τους.


Κακάο
Ρίξε στη δόση σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσεις μισό κουταλάκι του γλυκού κακάο. Κάνε καλό μασάζ και άστο για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια ξέβγαλέ το καλά. 

Τα μαλλιά σου πολύ σύντομα θα πάρουν ένα λαμπερό καστανό χρώμα που θα γίνεται πιο έντονο κάθε φορά!


Καφές
Ανακάτεψε ίση ποσότητα στιγμιαίου καφέ με μαλακτική κρέμα για τα μαλλιά και άπλωσέ το σε όλο το μήκος τους πριν το λούσιμο για μία ώρα. 

Κάθε φορά που το χρησιμοποιείς, τα μαλλιά σου θα σκουραίνουν, ενώ όταν σταματήσεις να το βάζεις, σταδιακά θα επανέλθουν στο φυσικό σου.


Μαύρο Τσάι
Ρίξε σε ένα φλιτζάνι μαλακτική μαλλιών δύο φλιτζάνια μαύρο τσάι και χρησιμοποίησε αυτό το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, για 1-2 ώρες πριν το λούσιμο. 

Όπως και με τον καφέ, κάθε φορά θα σκουραίνουν τα μαλλιά σου ενώ όταν το σταματήσεις θα αρχίσουν να ξανανοίγουν.



Ξύδι με σάλτσα σόγιας
Ανακάτεψε καλά ένα φλιτζάνι ξίδι με ένα φλιτζάνι σάλτσα σόγιας και χρησιμοποίησέ το μίγμα αυτό για να ξεβγάζεις τα μαλλιά σου σε κάθε λούσιμο. 

Μην ξεβγάζεις και αφηνέ τα να στεγνώνουν φυσικά. 

Η μυρωδιά θα έχει φύγει αμέσως μόλις στεγνώνουν. Κάθε φορά σκουραίνει τα μαλλιά έναν ή και περισσότερους τόνους!



Εάν βέβαια θέλεις να καλύψεις τις πρώτες άσπρες τρίχες,να γίνεις κοκκινομάλλα ή ακόμη και κατάξανθη, υπάρχουν εύκολες φυσικές βαφές για τα πάντα!


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»