Ζελατίνη η θαυματουργή!



Εκτός από τα γλυκά σου, δοκίμασέ την για αδυνάτισμα, για το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τις ρυτίδες σου! 

Είναι καθαρή πρωτεΐνη και έχει ιδιότητες μοναδικές που δύσκολα θα πάρεις από τις τροφές σου.


Αδυνάτισμα, Γυναίκα, Δίαιτα, Διατροφή, Μαλλιά, Ομορφιά, Σώμα, Υγεία, Πρακτικά,


Η ζελατίνη, ένα πολύ διαδεδομένο συστατικό για την παρασκευή φαγητών αλλά κυρίως γλυκών, είναι ζωικής προέλευσης (υπάρχει και φυτική αλλά είναι ακριβή και δεν έχει την ίδια σύσταση) και η κύρια ιδιότητά της είναι η πηκτικότητα.

Την παίρνουμε από τα οστά των ζώων και είναι καθαρή πρωτείνη  με σκοπό να συνδέει, να ενώνει και να θρέφει. 

Δύσκολα θα λάβεις τις πολύτιμες ουσίες της από τις τροφές σου καθώς δεν καταναλώνεις οστά, όμως οι σπάνιες ιδιότητές της είναι άκρως πολύτιμες και σημαντικές για τον άνθρωπο.



Εάν την εντάξεις στην διατροφή σου, η ζελατίνη θα βοηθήσει σημαντικά στην επούλωση του δέρματος, στην ενέργειά σου, στην ανάπλαση και αναζωογόννηση του οργανισμού, την απώλεια βάρους και κατά της γήρανσής του. 

Μπορείς όμως, να την εντάξεις και στο οπλοστάσιο των καλλυντικών σου για αμεσότερα και πιο τοπικά προβλήματα! 

Δοκίμασε τις παρακάτω συνταγές και θα πειστείς:




ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ 

Δυνάμωσε και επανέφερε την στιλπνότητα στα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά με μία πραγματικά θαυματουργή συνταγή θρέψης.


Υλικά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη (σκόνη)
  • ½ κούπα κρύο νερό
  • ½ κούπα καυτό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση

  • Ρίξε τη ζελατίνη στο κρύο νερό και άφησέ την 5 λεπτά να μουλιάσει και να φουσκώσει
  • Ρίξε στη ζελατίνη το καυτό νερό, το μηλόξυδο και το μέλι και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα πηκτό τζελ
  • Πριν λούσεις τα μαλλιά σου, άπλωσέ το σε όλο το μήκος τους κάνοντας καλό μασάζ και άφησέ το 10 λεπτά. Μπορείς αμέσως μετά να λουστείς κανονικά
  • Επαναλαμβάνεις πριν από κάθε λούσιμο 2-3 φορές την εβδομάδα και συντηρείς το αποτέλεσμα με 1 φορά κάθε 1-2 εβδομάδες

Και κάτι ακόμη: Αν θες άμεσα όγκο στα μαλλιά σου, ρίξε μέσα στο σαμπουάν σου 1-2 κουτ. γλυκού ζελατίνη (σκόνη) και δεν θα το πιστεύεις!



ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ

Φτιάξε μία εξαιρετικά αποτελεσματική μάσκα προσώπου με το φτηνότερο και καθαρότερο κολλαγόνο της αγοράς: την ζελατίνη!


Υλικά
  • 1 κουταλιά σούπας ζελατίνη
  • 2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
  • Ανάμιξε τα υλικά ανακατεύοντας και άπλωσέ τα σε μια καλή στρώση στο πρόσωπό σου για 15 λεπτά τουλάχιστον.
  • Αφαίρεσε με ζεστό νερό και επανέλαβε όσο συχνά θες! Εάν επιθυμείς πιο δυνατή μάσκα, πρόσθεσε στο μίγμα και ένα αυγό.

Και κάτι ακόμη: 

Λένε ότι εάν λαμβάνεις συχνά ζελατίνη στη διατροφή σου, μπορείς να μειώσεις και να εξαφανίσεις ρυτίδες, ραγάδες, ακμή, ακόμη και ουλές. 

Ενδέχεται να μη δουλεύει τόσο καλά για όλα τα δέρματα, αλλά καθώς πρόκειται για πηγή κολλαγόνου, ίσως να συνεισφέρει αρκετά στην θεραπεία του δέρματος, ειδικά στις πιο πρόσφατες βλάβες.



ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΒΑΡΟΣ

Λέγεται ότι πολλοί αθλητές χρησιμοποιούν καθαρή ζελατίνη αποκλειστικά ως μέθοδο για να χάσουν βάρος! 

Η ζελατίνη εδώ, δεν εφαρμόζεται τοπικά αλλά λαμβάνεται από το στόμα σε συγκεκριμένες ώρες αν θες να χάσεις βάρος. 

  • Η δοσολογία για απώλεια βάρους, είναι ως εξής:
    Το τελευταίο γεύμα της ημέρας σου, πρέπει να γίνεται 3 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι.
    Αμέσως πριν ξαπλώσεις, τρως μια κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη.

Επειδή ενδέχεται να μην είναι τόσο ευχάριστη η ζελατίνη να την φας ωμή, δοκίμασε την εξής συνταγή:
Γέμισε ⅓ φλιτζανιού κρύο νερό, ρίξε μέσα την ζελατίνη (1 κουτ. σούπας) και άσε την να μουλιάσει και να φουσκώσει για λίγα λεπτά. 

Στη συνέχεια, ρίξε ⅓ φλιτζανιού καυτό νερό ή τσάι ή χαμομήλι, ανακάτεψέ τα καλά και πιές το.




Και κάτι ακόμη:

Εκτός από την απώλεια βάρους, η ζελατίνη θα σου προσφέρει ακόμη ενέργεια και θα βοηθήσει πολύ την γενικότερη υγεία σου. 

Ακόμη: Το παράκανες μήπως με το αλάτι; Νόστιμες εναλλακτικές για τα φαγητά σου!


Για περισσότερο SUXUMUXU πατήστε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter! :)



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου