Φτιάξε το δικό σου φυσικό Lip Plumper για να φουσκώνεις τα χείλη σου για λίγες ώρες!



Τα Lip Plumpers σαρώνουν στο εξωτερικό καθώς είναι η εύκολη, μη μόνιμη και αρκετά οικονομική λύση για γεμάτα, σαρκώδη χείλη! Μπορείς όμως να γλιτώσεις την αγορά τους και να φτιάξεις το δικό σου!

Ομορφιά, Φυσικές Συνταγές, Χείλη, DIY, lip plumper


Δεν πρόκειται για νέα εφεύρεση, όμως καθώς η κοσμετολογία έχει προχωρήσει, τα σκευάσματα αυτά είναι πλέον αρκετά βελτιωμένα, με αποτέλεσμα να φουσκώνουν ικανοποιητικά τα χείλη χωρίς ερεθισμούς, ενέσεις, πόνο, αλλεργίες ή άλλους κινδύνους.


Όμως, τι καλύτερο και πιο ακίνδυνο από ένα φυσικό καλλυντικό προϊόν που θα φτιάξεις εσύ από υλικά της κουζίνας σου και που γνωρίζεις ότι δεν θα σου προκαλέσει αλλεργίες;


Ο βασικός μηχανισμός των Lip Plumpers είναι να ερεθίσουν το δέρμα των χειλιών σου ώστε να φουσκώσει. Θυμάσαι τί συμβαίνει όταν τρως αλμυρούς ξηρούς καρπούς, καυτερά ή παστά που τα νιώθεις λίγο πρησμένα; Ε, φαντάσου το αυτό ενισχυμένο!

Χρειάζεσαι λοιπόν μια ακίνδυνη ουσία να ερεθίσει τα χείλη σου χωρίς την έντονη ή καυτερή γεύση όμως.

Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή:

Βάση:

  • ⅓  φλιτζάνι λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, σογιέλαιο όποιο έχεις στην κουζίνα σου κάνει)
ή
  • ⅓  φλιτζάνι βαζελίνη

Δραστική ουσία:

  • 2 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα

Καλό είναι, προτού καταλήξεις να πειραματιστείς πρώτα με τα υλικά και τις αναλογίες για να δεις τί ερεθίζει το δέρμα σου και σε τί ποσότητες.

Για παράδειγμα, εάν το αντέχεις και εάν θέλεις πολύ έντονο αποτέλεσμα μπορείς να προσθέσεις και μαύρο ή κόκκινο πιπέρι.


Ομορφιά, Φυσικές Συνταγές, Χείλη, DIY, lip plumper

Πώς το φτιάχνεις

Βάλε τα υλικά σου σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζέστανέ το μέχρι να λιώσει τελείως το αλάτι και να απελευθερωθούν τα δραστικά συστατικά της κανέλας (ή και του πιπεριού αν προσθέσεις).

Μαθήματα μακιγιάζ: Πώς το φοράς!

Άπλωσέ το πριν το μακιγιάζ σου και άστο 5-10 λεπτά, για όσο αντέχεις. Στην συνέχεια ξέπλυνέ το και προχώρησε στο μακιγιάζ σου.

Πολλές γυναίκες δεν το ξεπλένουν καθόλου ή το αναμιγνύουν με το κραγιόν ή το λιπ γκλος τους για να διατηρηθεί το φούσκωμα.

Εσύ αποφασίζεις τα όρια ανεκτικότητάς σου, αν και το σίγουρο είναι πως πολύ σύντομα συνηθίζεται.

Επίσης, μπρος στα φουσκωτά χείλη τί είναι λίγο κόκκινο πιπέρι!   :D


Χαμογελάστε παρακαλώ!  ;)



Φτιάξε ακόμη: 

τη δική σου μάσκαρα, τις δικές σου βαφές μαλλιών για κάθε χρώμα, τη δική σου πούδρα που καλύπτει ρυτίδες και σπυράκια στο πρόσωπο και το δικό σου σαμπουάν!



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»